Er klonken warme klanken en mooie woorden bij CulturA & Zo

Op zondag negen augustus was “Dichter bij CulturA” in Nootdorp. Met diverse mooie voordrachten en warme klanken van De Troubadours. Ondanks de warmte was er een mooie opkomst. De organisatie – CulturA & Zo, Bibliotheek Oostland en Dichter in de dop Jeroen den Harder – kijken vol trots terug op een mooie middag.

Voordrachten
Na Cora van der Lee, die voordroeg uit haar nieuwe dichtbundel “Zilverglas”, was het Arie van Driel die op persoonlijke wijze in een gedicht één van de bezoeksters een hart onder de riem stak.
Rianne Sie bracht wederom een scala aan mooie gedichten die mensen raken en ontroerden. Gerard van de Schootbrugge was blij dat hij zijn gedichten nu eens voor kon dragen in zijn eigen woonplaats. Gerard: “Met afstand het leukste theater van Nootdorp. De toon is gezet. De teerling is geworpen door Jeroen. Nu doorpakken. Kortom, een leuke zondagmiddag voor de liefhebbers.”

De Troubadours
Frans Lodewijk en Marcus Mulder verzorgden op magnifieke wijze de muzikale omlijsting. De diversiteit aan liederen, welke veelal door Frans zelf geschreven zijn, bracht de zaal in verwondering. Het publiek genoot zichtbaar van de voordrachten en de muzikale omlijsting. Jeroen den Harder droeg uit de verhalenbundel “2020, 75 jaar vrijheid” van Oostland Literair het gedicht “75 jaar vrijheid” voor. Met dit gedicht waren Frans en Marcus aan de slag gegaan en hebben er een prachtig lied “Vrijheid is relatief” van gemaakt. Lof en bewondering viel hen ten deel vanuit de zaal.

Dankwoorden
Namens Bibliotheek Oostland en CulturA & Zo was het tijd voor een persoonlijk bedankje door Neeske Fase. De dichters en De Troubadours werden wederom met lovende woorden bedankt voor hun prachtige bijdrage aan deze middag. Dichter in de Dop Jeroen den Harder bedankte Bibliotheek Oostland, CulturA & Zo en Cultuurcafé Ont-moeten voor het beschikbaar stellen van het mooie theater en de warme ontvangst.

Wil je meer foto’s en het filmpje van het lied “Vrijheid is Relatief” dan kan je kijken op “De Troubadours bij CulturA & Zo
(Foto’s en films van Jozina Lodewijks)