Er op uit in Pijnacker-Nootdorp

 

Onze gemeente ligt midden in het groen, omringd door natuur- en recreatiegebieden zoals de Zuidpolder van Delfgauw met de Ackerdijckseplassen, het Balijbos en de Dobbeplas.

 

 

Dit nodigt uit om er op uit te trekken. Zoekt u een leuke wandeling, trailrun- of fietsroute? Inwoners hebben hun mooiste route ingestuurd. Twee daarvan hebben we in een folder gezet. Deze kunt u ophalen op het gemeentehuis of downloaden. Kijk op www.natuurlijkpn.nl/natuur. Net wat u wilt.

 

De wandelroute ‘Van molen naar molen’

Een wandeling door het Bieslandse bos. De afstand is ongeveer 7 km; zo’n anderhalf uur wandelen. U komt langs een drietal restaurants, een avonturenpad, recreatieplas en waterspeeltuin, en voor de hond is er zelfs een hondenstrandje. U maakt een wandeling door bos, langs weilanden en het krekengebied waar Galloway runderen en IJslandse paarden het gebied open houden. Een prachtig groengebied, midden in de randstad.

De fietsroute ‘Rondje Pijnacker-Nootdorp’

Een fietsroute door het groengebied van Pijnacker, Oude Leede, Delfgauw en Nootdorp. Een tocht van zo’n 23 km door het open en groene weidegebied van de polder. Bezoek de weidewinkel met streekproducten, klim op de uitkijktoren ‘de Tureluur’ bij de Ackersdijckse plassen, en rij door het Balijbos, langs de Dobbeplas en de mooiste én oudste boerderijen. Onderweg kunt u even uitrusten in een van de restaurantjes.

 

Meer informatie

Meer informatie kunt u vinden op http://Natuurlijk Pijnacker-Nootdorp.nl.