Er wordt weer keihard gewerkt in de Heesterbuurt

De bewoners van de Ribeslaan en de andere straten in de Heesterbuurt in Pijnacker-Noord durven weer een beetje opgeluchter adem te halen. Er wordt weer gewerkt aan de bestrating van hun buurt. Afgelopen week zijn er al aardig wat klinkers weggelegd. En dat ondanks Hemelvaartdag, waarin natuurlijk even niet werd gewerkt. Maar een aansluitende vrije vrijdag en dus een lang weekend zat er niet in voor de stratenmakers. “Nee hoor, ze hebben juist ontzettend hard gewerkt”, zegt een bewoner tevreden.

Misschien nog een of twee weken, dan kunnen de bewoners van de straat hun auto eindelijk weer voor de deur kwijt. En ook zijn ze dan af van dat eeuwige zand dat door de gang en de rest van het huis ligt. “Man, je blijft vegen”, zegt een buurman, die ondanks de brandende zon bezig is zijn voortuin te betegelen.

Een ander kijkt tevreden naar het stuk straat dat aannemer Heijmans al heeft gelegd. “Het heeft lang geduurd, maar voor ons is het misschien wel een geluk bij een ongeluk. Als je in die andere straten kijkt die nog zijn gedaan door de aannemer die nu failliet is gegaan, daar liggen al kuilen in de bestrating. Ik heb het idee dat die nieuwe aannemer nu extra zijn best doet om hier perfect werk af te leveren.”

De eigenaren van de garages op de kop van de Ribeslaan kunnen hun auto weer binnen zetten. Ook dat heeft lang geduurd, want de weg voor de garageboxen lag maandenlang open.

.

.

.

.