Extra raadsvergadering over perikelen rond grondprijzen

De gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp komt op donderdag 6 juli in een extra raadsvergadering bijeen om te spreken over de perikelen rond de grondprijzen. Dat is besloten op verzoek van de gezamenlijke fracties in de gemeenteraad. De raad wil dan geïnformeerd worden over de berichten in de media waarin wordt gesteld dat de gemeente gronden voor te lage prijzen verkoopt aan projectontwikkelaars. De lokale krant Telstar liet deze week een voormalig ambtenaar aan het woord, die beweert dat de gemeente al jarenlang miljoenen euro’s heeft misgelopen op de grondtransacties.

Tijdens de vergadering zal verantwoordelijk wethouder José van Egmond uitleg moeten geven over de grondpolitiek en over de beweringen van de voormalige ambtenaar. De gemeenteraad overweegt om een eigen onderzoek te laten uitvoeren naar de grondprijzen. Dat zou los staan van het externe onderzoek, dat het college van B & W al heeft aangekondigd.

Op het gemeentehuis is in de afgelopen dagen koortsachtig overleg gevoerd over de berichtgeving en de mogelijke gevolgen daarvan. Eerder deze week kwamen de fractievoorzitters al in een besloten overleg bij elkaar.