Feel Good Radio blijft omroep van Pijnacker-Nootdorp

De gemeenteraad heeft gisteren in de besluitvormende vergadering het hamerstuk unaniem aangenomen om Stichting Omroep Pijnacker-Nootdorp ook voor de komende vijf jaar aan te wijzen als publieke lokale omroep.

Eens in de vijf jaar dient de gemeenteraad de omroep te toetsen op representativiteit en het naleven van de regels en wetten die behoren bij een lokale omroepvergunning.

Ina Mantjes van Gemeentebelangen legde een stemverklaring af: “We zijn blij dat we kunnen instemmen met het voorgestelde positieve advies aan het Commissariaat voor de Media over de aanvraag van de SOPN voor verlenging van de aanwijzing, omdat de omroep zich heeft neergezet als een betrouwbare objectieve mediapartner in de gemeente.”

Pijnacker-Nootdorp.tv en bereikt, het online platform van de omroep bereikt duizenden mensen per week met verslaggeving in tekst, foto en video. Feel Good Radio en TV is in de gemeente via alle kabelexploitanten te horen en zien. Daarnaast zendt de omroep ook via twee FM frequenties uit in de gemeente.

Peter de Jong, voorzitter van de omroep is verheugd: “We werken dagelijks met een enthousiast team aan de omroep, zowel online als voor de radio & TV en zien het als compliment dat de gemeente Pijnacker-Nootdorp dit bekroont met een nieuwe erkenning. Het is tegelijkertijd ook een mooi compliment naar onze vrijwilligers die zich dag in dag uit belangeloos inzetten voor de omroep en de inwoners van de gemeente. Dat maakt mij een trotse voorzitter!”

Vrijwilligersorganisatie
Stichting Omroep Rijswijk werkt uitsluitend met vrijwilligers voor zowel radio, televisie als het online platform. De organisatie telt momenteel ruim dertig vrijwilligers, waaronder een aantal studenten voor de school voor Journalistiek.

Deze studenten kiezen voor de omroep om hun talenten verder te kunnen ontwikkelen. Naast deze studenten telt de omroep een groep ervaren redacteuren en radiomakers die hun vrijwilligerstaak met veel passie en overtuiging uitvoeren.

Streekomroep
De brancheorganisatie voor lokale omroepen en de Vereniging Nederlandse Gemeenten willen dat omroepen in de regio gaan samenwerken met elkaar. Stichting Omroep Pijnacker-Nootdorp heeft deze ontwikkeling opgevolgd en werkt ondertussen samen met twee omroepen in de regio. Hierdoor wordt gebruikt gemaakt van elkaars kennis op gebied van organisatie, techniek en redactie.
Door middel van het bundelen van de krachten, die vooral achter de schermen tot uiting komen, kan de lokale omroep nog meer informatie verstrekken die betrekking heeft op de directe leefomgeving van de inwoners.