Feestelijke start van nieuwe medewerkers in de zorg

De gemeente Pijnacker-Nootdorp werkt onder andere samen met Work8. Deze samenwerking is er om werkzoekenden zo snel mogelijk weer te begeleiden naar een betaalde baan of een zinvolle dagbesteding. Vorige week leidde deze samenwerking tot een feestelijke start van twintig nieuwe medewerkers bij zorginstelling Pieter van Foreest.

Kansen

De zorg is één van de sectoren waarin men staat te springen om personeel. Hier liggen dan ook kansen voor mensen die vanuit de bijstand weer aan het werk willen. De reden dat Work8 een zorgtraining heeft opgezet. De gemeenten Pijnacker-Nootdorp en Midden Delfland hebben twintig talentvolle mensen (uit de bijstand) de kans gegeven om aan dit traject deel te nemen. In samenwerking met Pieter van Foreest krijgen zij nu de kans om aan de slag te gaan in de zorg. Ze starten in verschillende functies: als gastvrouw, facilitair medewerker, verpleegkundige, helpende, zorg assistent en planner. Alle deelnemers ontvangen aanvullende training en opleiding.

16 verschillende talen

Dankzij hun achtergronden in diverse beroepen nemen de nieuwe medewerkers een schat aan levens- en werkervaring mee. De jongste werknemer is 28 en de oudste is 61. Gezamenlijk spreken de nieuwe medewerkers  maar liefst 16 verschillende talen! Een absolute aanwinst voor Pieter van Foreest.