Fietstocht van 10.000 kilometer en 80 dagen geëindigd in Athene

Ruud Overes is 57 jaar en weet sinds een jaar dat hij Parkinson heeft. Dat betekende voor hem het einde van een werkend leven. Zijn droom was altijd een grote fietstocht door Europa te maken. En omdat hij niet bij de pakken neer wilde gaan zitten, richtte hij zich op een nieuwe droom: een rondje Europa in 80 dagen en daarmee geld ophalen voor onderzoek naar Parkinson. Samen met andere Parkinson patiënten heeft hij hiervoor Parkinson2Beat opgericht: www.parkinson2beat.nl.

Op 28 juni vertrok Ruud Overes voor een tocht van 10.000 kilometer door Europa in 80 dagen op een speciale ligfiets van Maia Mobiliteit / HP Velotechnik. Deze fietstocht is afgelopen maandag 1 oktober na 95 dagen fietsen in Athene. Hiermee komt deze sponsoractie nog niet tot einde.

Route door Europa
De route die Ruud volgde omvatte o.a. de volgende landen en plaatsen : België, Frankrijk, Spanje (Santiago de Compostela), Portugal (Lissabon), Spanje (Barcelona), Noord-Italië, Slovenië (Ljubjana), Croatië (Zagreb), Albanië (Tirana) en tenslotte Griekenland (Athene).

Parkinson2Beat team
Ruud werd tijdens zijn tocht op afstand ondersteund en begeleid door een team van mensen mét en zonder Parkinson, familie, vrienden en kennissen. Dit team zorgde voor de communicatie over de tocht, de routeplanning en het regelen van de slaapplaatsen. Ook werd door het team contact gehouden met de sponsoren van de fiets om hen op de hoogte te houden over de fiets.

Aankomst in Athene
Op maandag 1 oktober kwam Ruud na bijna 10.000 km aan bij het historische Stadion Kallimarmaro. Dit Olympische Stadion, gebouwd voor de eerste nieuwe Spelen in Athene van 1896, werd de finish van de tocht. De Nederlandse ambassade in Athene had ervoor gezorgd dat Ruud dit station met zijn fiets in kon rijden en zorgden voor een heuse finishlijn, die moest worden gepasseerd. Een mijlpijl en mooie afsluiting van dit deel van de sponsorfietstocht.

Terugreis Ruud
Ruud zal op 6 oktober om 13:45 uur per vliegtuig in Amsterdam terugkeren na een vliegreis vanuit Athene.
Dan zal hij zich opmaken voor een tocht door Nederland om ook hier nog aandacht vragen voor zijn doel:
“Helpen zorgen dat Parkinson de wereld uit gaat”. Hiervoor zullen een aantal plaatsen worden aangedaan, waar deze aandacht specifiek zal worden gevraagd.

Programma Ruud na de fietstocht
Het is nog niet gedaan met de activiteiten van Ruud rond deze sponsoractie. Ruud zal deelnemen aan een aantal activiteiten de komende weken, waaronder: 11 oktober : ophalen van zijn fiets in Amsterdam en een fietstocht van Amsterdam naar Bergschenhoek

13 oktober : Ontvangst in Bergschenhoek, daarna fietstocht naar Sporthal De Viergang in Pijnacker-Nootdorp
15 oktober : Fietstocht vanuit Bergschenhoek via Moergestel naar Eersel
20 oktober : Ontvangst in Eersel
21 oktober : Fietstocht door de Kempische Bossen rond Eersel (iedereen is van harte welkom)
14 november : Ruud is aanwezig bij de RunBikeRun in Pijnacker

Meer inhoudelijke informatie over deze en eventuele toegevoegde activiteiten is te vinden op de website www.parkinson2beat.nl.

Presentaties door Ruud
Verder stelt Ruud zich beschikbaar om uitvoerig zijn reisverhaal te komen vertellen, inclusief de ondergane ontberingen en belevenissen. Hiervoor kan contact worden opgenomen via info@parkinson2beat.nl.

Doneren
Zoveel mogelijk geld ophalen voor onderzoek is zijn doel. Daarom is het nog steeds mogelijk hem te steunen via de website www.parkinson2beat.nl.  Parkinson2Beat werkt hierin samen met de Parkinson Vereniging.