Fietstunnel feestelijk geopend: weer lekker fietsen langs de N470!

Het fietspad langs de N470 is weer open! Na een jaar hard werken is de fietstunnel onder de nieuwe Komkommerweg klaar. Er kan weer gefietst worden langs de N470 van Delfgauw naar Pijnacker en andersom. Kinderen van de Johannesschool uit Pijnacker mochten als eerste op versierde fietsen door de tunnel na de opening door wethouder Ilona Jense.

Blij met opening
Wethouder Ilona Jense is superblij dat het fietspad weer open is: “Er is een jaar hard gewerkt met speciaal materiaal en mensen, maar met een heel mooi resultaat. We behouden een snelle en veilige fietsverbinding tussen Delfgauw en Pijnacker. Fietsers hoeven straks niet de nieuwe Komkommerweg over te steken. Als fietser rijd je er gewoon onderdoor. Wel zo makkelijk en veilig”

Toekomstbestendig fietspad
Als wethouder verkeer hoopt Ilona Jense alle kinderen, zoals die van de Johannesschool vandaag, in de toekomst nog vaak gebruik maken van deze fietsroute naar school of straks naar het werk. Het uitstekende fietspadennetwerk rondom onze gemeente leent zich er in ieder geval voor om lekker met de fiets naar het werk te gaan. Een gezonde en toekomstbestendige manier van vervoer.”

Het verschil maken
De 23 gemeenten in de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) stimuleren het woon-werkverkeer op de fiets. Fietsambassadeur Peter Meij: “Fietsen is goed voor de bereikbaarheid, draagt bij aan minder uitstoot van CO2 en is ook nog eens gezond. Lekker en veilig door kunnen fietsen is daarbij van belang. Een tunnel zoals deze kan daarin net het verschil maken.” Voor de aanleg van de tunnel heeft de MRDH een financiële bijdrage van 1,8 miljoen euro gegeven.