Filmavond in CulturA & Zo in teken van Orange the World

Buiten is het feest is de verfilming van actrice en zangeres Karin Bloemen’s leven. Op jonge leeftijd was zij het slachtoffer geworden van (seksuele) mishandeling. De film biedt het publiek een unieke inkijk in de wereld van slachtoffers van kindermishandeling.

Kaartjes
Een kaartje, inclusief de (oranje) daghap, kost 20 euro. Na de film is er ook de ruimte om met elkaar in gesprek te gaan of een drankje te drinken. Zoiets wordt vaak gewaardeerd bij films of voorstellingen, en al helemaal als ze over deze onderwerpen gaan.

Orange the World
Ieder jaar op 25 november (de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen) begint de wereldwijde campagne Orange the World. Deze eindigt vervolgens op 10 december (de internationale dag van de rechten van de mensen). Gedurende deze 16-daagse campagne wordt aandacht gevraagd voor geweld tegen vrouwen en meisjes.

Filmavond
CulturA & Zo vraagt hier lokaal aandacht voor. Dit doen ze samen met de gemeente Pijnacker-Nootdorp, door op vrijdagavond 25 november een filmavond in het kader van Orange the World te organiseren. De film over Karin Bloemen, Buiten is het feest, wordt dan gedraaid. De bijbehorende maaltijd begint om 18:30; daarna begint de film. Kaarten zijn hier te koop.