Gedichtenwedstrijd Bibliotheek Oostland!

Op donderdag 28 januari start de Poëzieweek in Vlaanderen en Nederland met Gedichtendag. De themaweek duurt tot en met woensdag 3 februari. Voorafgaand aan de Poëzieweek 2021 organiseert Bibliotheek Oostland een Gedichtenwedstrijd voor alle inwoners van gemeente Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland. Het thema dit jaar is ‘Samen’.

Saamhorigheid

Neeske Fase van Bibliotheek Oostland: “We leven in tijden van grote verschillen, het eigen gelijk, de een tegen de ander. Tegelijk is er ook saamhorigheid en zijn er verbindende initiatieven van onder uit, wereldwijd. Digitaal of op straat, stil of luidkeels, rond grote thema’s of kleinere, lokale projecten. En dat willen we in de kijker zetten met het thema ‘samen’.

Voorwaarden om mee te doen

Woon jij in Pijnacker-Nootdorp of Lansingerland en ben je geïnspireerd door het thema? Tot 22 januari kun je nog jouw gedichten insturen! Het gedicht moet aansluiten bij het thema ‘Samen’ en telt maximaal 33 regels (inclusief titel, witregels en naam van de dichter).

Wil je meedoen? Klik dan hier:volwassenen@bibliotheekoostland.nl

Prijzen en prijsuitreiking

Een deskundige jury nomineert in totaal acht gedichten. Genomineerden wordt gevraagd hun gedicht voor te dragen tijdens een feestelijke poëzieavond op 28 januari 2021 in CulturA & Zo, Nootdorp. Aansluitend worden de winnaars bekend gemaakt. De hoofdprijs is een boekenbon van 100 euro, de tweede prijs is een boekenbon van 50 euro en de derde prijs is een boekenbon van 25 euro.