Gemeente: Nog geen beeld over afronden werk in Heesterbuurt

De gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft ‘nog geen beeld’ hoe of wanneer de werkzaamheden in de Heesterbuurt in Pijnacker-Noord afgerond kunnen worden na het faillissement van de aannemer. Er wordt wel gezocht naar mogelijkheden om het werk aan de straten zo snel mogelijk klaar te krijgen, maar praktisch gezien kan de gemeente niet veel doen. “Helaas zijn wij niet vrij om naar eigen inzicht te handelen, omdat wij gebonden zijn aan de visie en beslissingen van de curator”, schrijft het gemeentebestuur in een verklaring op de website.

Aannemer Verhoef Infra, die in Pijnacker-Noord al maanden met de werkzaamheden bezig was, heeft maandag het faillissement aangevraagd. Volgende week zal de rechtbank een curator benoemen. Intussen liggen de werkzaamheden stil.

Dinsdagmiddag was wel de leverancier van bestratingsmaterialen op verschillende plekken in de wijk bezig om stapels stenen, die daar eerder waren neergezet om de bestrating te kunnen afmaken, weer op te laden en af te voeren, vermoedelijk omdat men er vanuit gaat niet te worden betaald.

Half september

Enkele bewoners van de Ribeslaan zien het dinsdag met lede ogen aan hoe de sierstenen met hele pakketten tegelijk weer worden ingeladen. “En we zitten hier al sinds half september met de hele zaak open!”, moppert een van de bewoners, die bezig is om zijn voortuintje weer toonbaar te maken. “Ik had het al gedacht dat het mis zou gaan. Ze leggen maandenlang al die straten open en verder gebeurt er niks. Geen geld om stratenmakers in te huren natuurlijk.”

Een buurman aan de overkant maakt zich niet zo druk. “Ach, dat helpt toch niks”, zegt hij laconiek. “Er komt heus wel iemand anders die het gaat doen. Je zal zien, voor Kerstmis is het af.” Hij zegt er wel grinnikend achteraan dat hij er geen jaartal bij wil noemen.

Op de Meidoornlaan, waar het verkeer al enkele weken halverwege vastloopt omdat de straat openligt, wordt nog wel gewerkt door een onderaannemer die bezig is met de gas- en waterleidingen in de straat. “Ja, wij zijn wel gewoon aan het werk. Maar verder zal nog maar moeten blijken hoe het hier verder gaat”, meldt een van de medewerkers.

Paul Houkes

De sierbestrating die eerder in de Ribeslaan was geleverd, werd dinsdag weer ingeladen en afgevoerd.

Een van de straten die al maanden open ligt. Wanneer het karwei nu wordt afgemaakt is nog een raadsel.

Ook dit speelterreintje kan weer worden bestraat en in gebruik genomen, maar door het faillissement kan dat nog even duren.

De onderaannemer die bezig is met de gas- en waterleidingen is nog wel aan het werk op de Meidoornlaan.

Stille getuige van een faillissement: Verhoef Infra gaat het karwei in elk geval niet afmaken.