Gemeente Pijnacker Nootdorp

Betaling ophalen grofvuil Avalex

Kosten voor het laten ophalen van grofvuil aan huis (€30) worden vanaf vandaag door Avalex weer in rekening gebracht. Alleen snoeiafval wordt kosteloos opgehaald. Doordat het facturatie(ICT)systeem van Avalex niet naar behoren werkte kregen inwoners geen link naar iDEAL. Dit is nu opgelost.

 

Waarom moet u hiervoor betalen?

De gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp heeft (al een tijd geleden) besloten dat inwoners moeten betalen voor het aan huis laten ophalen van grofvuil. Hierdoor worden inwoners gemotiveerd om grofvuil naar de milieustraat te brengen. En dat is goed is voor de scheidingsresultaten.

 

Betere scheiding

Op de milieustraten van Avalex wordt grofvuil in verschillende stromen gesorteerd. Het kan dan hergebruikt worden. Als Avalex grofvuil aan huis ophaalt dan gaat al het grofvuil bij elkaar in de vuilniswagen. Het is dan niet meer recyclebaar.

 

Minder kosten

Een ander voordeel voor het betalen voor het ophalen van grofvuil is dat er minder wagens door de straten rijden en minder vuilnismannen worden ingezet. Dit scheelt veel kosten en is goed voor het milieu.

GROFVUIL AANMELDEN BIJ AVALEX