GGD Haaglanden: Er wordt minder gevaccineerd dan we aankunnen

Deze week werd bekend dat GGD Hollands Midden staat te springen om extra vaccins. Minister Hugo de Jonge heeft toegegeven dat hij te optimistisch is geweest over het aantal te zetten vaccinatieprikken afgelopen week.

Dit tekort aan coronavaccins speelt ook in de regio Haaglanden.

Minder geprikt

Een woordvoerder van GGD Haaglanden: “We zouden inderdaad net als Hollands Midden meer kunnen vaccineren dan we nu doen, de capaciteit op onze vaccinatielocaties laat dat ruimschoots toe. Met andere woorden: we prikken nu minder dan we zouden kunnen prikken. En dat komt, zoals ook GGD Hollands Midden aangeeft, omdat er op dit moment onvoldoende vaccins zijn”.

Afgenomen interesse in AstraZeneca

Ook de bereidheid tot het nemen van een vaccin van leverancier AstraZeneca bleek, evenals bij Hollands Midden, te zijn afgenomen. De vaccinaties met het middel van deze leverancier waren anderhalve week geleden tijdelijk stilgelegd uit angst voor mogelijke zeldzame bijwerkingen.

GGD Haaglanden laat weten dit patroon te herkennen.
“We merken op dat er deze week ook minder interesse is voor een prik met AstraZeneca. Dit is niet het geval voor BionTech/Pfizer. Er worden wel degelijk afspraken ingepland, maar minder dan zou kunnen”, aldus de woordvoerder in gesprek met Pijnacker-Nootdorp TV.

IJshockeyarena

Op dit moment telt regio Haaglanden 4 vaccinatielocaties; Den Haag (2), Delft (1) en ’s-Gravenzande (1). Daar komt binnenkort Zoetermeer bij. In de periode van 29 maart tot 10 april worden de voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd om de ijshockeyarena van de Silverdome aan de Hagenstraat 20 in Zoetermeer gereed te maken voor vaccinatie. Hier zullen op termijn 2.000 vaccins per dag kunnen worden gezet.