Vol goede moed beginnen aan 2018

De nieuwjaarsreceptie van gemeente Pijnacker was erg gezellig. Zo’n zeventig mensen kwamen bijeen in het bestuurscentrum om elkaar een gelukkig nieuw jaar te wensen en te genieten van hapjes en drankjes. Zodra iedereen aanwezig was, begon de burgemeester aan haar de nieuwjaarsspeech.

“2017 was een veelbewogen jaar,” vertelt burgemeester Ravestein. “We hebben veel nieuwe woningen gebouwd en we zijn nog lang niet klaar, met lopende projecten in onder andere Ackerswoude en Keijzershof. Verder hebben we een groot aantal nieuwe bewoners mogen verwelkomen, evenals veel nieuwe Nederlanders.”  Pijnacker-Nootdorp vierde dit jaar ook haar 15-jarig bestaan, met een kunstwerk van de Verbeelding en een concert bij de Viergang. “Daarnaast hebben we met het politiebureau een van de weinige gelegenheden gezien waar de politiek en het volk unaniem hun stem uitspraken. Ook dat is gelukkig goed afgelopen.” Het jaar sloot rustig af, met beperkte vernielingen en overlast.

Samen sterk

Het jaar had ook enkele nare tegenslagen. Zo brak onlangs meerdere malen een grote brand uit, waarbij gelukkig elke keer geen slachtoffers vielen. Verder was het gemeentekantoor een dag dicht vanwege het tragische overlijden van twee collega’s. “Maar we hebben ons sterk gehouden. Ik denk dat hierin ook onze grootste kracht ligt: in onze saamhorigheid. We hebben een enorme gemeenschapszin en talloze vrijwilligers die zich inzetten voor verenigingen, voor ouderen en voor goede doelen. Juist tijdens tegenslagen laten we keer op keer zien, dat we op elkaar kunnen bouwen.”

Voorspoed in 2018

De burgemeester ziet het komende jaar positief te gemoet. “Binnenkort komen de verkiezingen, waarbij hopelijk iedereen fair en op inhoud met elkaar in discussie zal gaan. Er zullen tien fracties meedoen en dus aanvankelijk tien nieuwe fracties in de nieuwe raad zitten. Bovenal wil ik iedereen een voorspoedig 2018 wensen.”

Niels van Hemert. Foto’s: Lia van Halderen

Burgemeester Francisca Ravestein

Aandacht

Muzikale begeleiding

Even met iedereen bijpraten