Grieg en Schumann op Open Dag van centrum Buurt & Zo

Vier leerlingen van de zangschool van Anjo van Hemert geven zaterdag 1 juli tijdens de open dag in Buurt & Zo een uitvoering met werken van onder andere Schumann en Grieg. De enthousiaste zangleerlingen, in leeftijd variërend van 40 tot 70 jaar, geven hun miniconcert vanaf 11 uur in een van de ruimten van het sociaal-cultureel centrum. De uitvoering duurt zo’n 40 minuten.

Anjo van Hemert is een van de gebruikers van Buurt & Zo die tijdens de Open Dag laten zien wat ze zoal in het centrum doen. Anjo geeft er elke woensdag van eind van de middag tot laat in de avond zangles aan haar leerlingen uit Pijnacker. “Ik heb twintig jaar in Pijnacker gewoond en hier ook mijn zangschool gehad. Enkele jaren geleden ben ik verhuisd naar Gouda, maar ik wilde toch graag een plek om nog in Pijnacker les te kunnen geven, Ik heb dat eerst bij mensen thuis gedaan, maar dat werkte toch niet zo goed. Hier in Buurt & Zo is het helemaal perfect”, vertelt ze.

Tijdens de uitvoering zingen de vier leerlingen enkele duetten en solostukken, begeleid door een pianiste. Wie ook wel eens nagedacht heeft om zangles te nemen is welkom om te komen luisteren, maar alle andere bezoekers natuurlijk ook.

Informatie over de zangschool is te vinden op deze Facebookpagina.