Groene bufferzone bij Delfgauw blijft bestaan

De bufferzone tussen de A13 en de wijk Emerald in Delfgauw blijft bestaan en houdt zijn groene functie. Een amendement daarover van de Partij voor de Dieren in Pijnacker-Nootdorp, mede ingediend door Progressief Pijnacker-Nootdorp, Eerlijk Alternatief en D66, werd donderdag aangenomen tijdens de bespreking van de Omgevingsvisie Pijnacker-Nootdorp.

Wijkpark

De tekst in de Omgevingsvisie over de bufferzone is aangescherpt. Daardoor komt alleen het terrein van het huidige tuincentrum Ranzijn in aanmerking voor mogelijke transformatie naar woningbouw. De bufferzone blijft zo gehandhaafd en de huidige groene functie wordt versterkt. Het gebied heeft een belangrijke functie als wijkpark. Dankzij het aangenomen amendement is het duidelijk dat iedereen in de bufferzone kan blijven recreëren, wandelen, spelen, de hond uitlaten enzovoort.

Zwart op wit
Fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in Pijnacker-Nootdorp, Carla van Viegen: “We zijn blij dat de bufferzone Delfgauw nu duidelijk en transparant zwart op wit is vastgelegd. We bedanken wethouder Jense en de ambtenaar voor de hulp bij het juridisch inbedden ervan in de Omgevingsvisie.”