Haagse rockbrand Hallo Venray komt naar Pijnacker

Het Pijnackerse poppodium De Trucker bestaat komende week 50 jaar en daarvoor komt de Haagse rockband Hallo Venray op zaterdag 18 maart naar Pijnacker. De band brak in 1992 door met de single ‘Slow Change’ en het album ‘The More I Laugh, The Hornier Due Gets’ waarmee zij destijds op Pinkpop stonden.

Glorieuze tour
Momenteel is de band bezig met een glorieuze tour langs de Nederlandse popzalen naar aanleiding van hun nieuwste plaat ‘Coffee and Cake’. De huidige bezetting bestaat uit de twee oerleden zanger/gitarist Henk Koorn, bassist Peter Koning met op de drums Henk Jonkers (die in 1985 met de Fatal Flowers in De Trucker Speelde).

Voorprogramma
Het voorprogramma wordt verzorgd door Will O’ The Whisperer, oftewel singer/songwriter Lotte, zij treedt solo op. Zij is opgegroeid in Schotland, zingt Engelstalig en in haar muziek klinken ook Keltische invloeden. Toen zij 15 jaar was, stond zij in Bergen, Noorwegen op het podium bij Bruce Springsteen om een couplet van het nummer ‘Rosalita’ mee te zingen. Lotte komt uit een muzikale familie. Haar oom Peter de Koning stond ooit in de Top 40 met de hit ‘Het is altijd lente in de ogen van de tandartsassistente’.

Meerdere evenementen
Er zijn de komende tijd nog meer mooie evenementen in De Trucker. Op zaterdag 29 april komt Nico Dijkshoorn met zijn band The Hank 5, op Hemelvaartsdag is er cabaret en op zaterdag 3 juni is er het Pijnacker Popfestival met alle bands uit Pijnacker en Nootdorp.

De laatste kaarten voor Hallo Venray zijn verkrijgbaar via de website van De Trucker en kosten 15 euro. De zaal aan de Stationsstraat 34 in Pijnacker zal op zaterdag 18 maart om 20:30 uur opengaan.