Halloween’jacht!

Tijdens Halloween is het een gewoonte: kinderen verkleden zich tot spoken en monsters, nemen een mandje en trekken van deur tot deur om er snoep en lekkers te verzamelen. Als de deur open gaat, roepen ze in koor: trick-or-treat! Dat betekent zoveel als: Een snoepje of ik schiet!
In verband met coronavirus er dit jaar tijdens Halloween geen Trick or Treat voor de kinderen. Maar er is een alternatief!

In het voorjaar was de berenjacht een groot succes. Waarom dan geen ‘HALLOWEEN’JACHT? Daar peinst de Facebookgroep ‘Halloween’jacht’ Pijnacker nu over.

Berenjacht

Tijdens de berenjacht in het voorjaar was er een oproep aan kinderen en ouders om beren te spotten die toen massaal in de vensterbank zaten. Het principe is hetzelfde als de berenjacht: alleen dan wandelen de kinderen langs de huizen met Halloweenversieringen.

Drukte voorkomen

De ouders en de kinderen kunnen tot en met 31 oktober op elke gewenste dag en/of tijdstip gaan wandelen. (Dus niet als met Trick or Treat op één specifieke avond). Dit voorkomt dat er veel mensen tegelijkertijd gaan wandelen of dat er drukte in de straten en bij de huizen ontstaat.

Jouw huis in Halloween-stijl?

Heb je zelf een mooi versierd huis? Geef de locatie door onder het bericht ‘Locaties ‘ op de Facebookpagina van ‘Halloween’jacht.  https://www.facebook.com/groups/1043744316074931/

Op die manier hebben de kinderen in Pijnacker-Nootdorp alsnog een ‘Happy Halloween!’