Hanneke van de Gevel terug in de politiek

Fractievoorzitter Jolanda van Leeuwen (Eerlijk Alternatief) heeft vandaag haar ontslag als raadslid aan burgemeester Ravestein aangeboden. “Een samenloop van omstandigheden heeft mij doen besluiten deze mooie positie op te geven,” zegt van Leeuwen. Dat zou betekenen dat Hanneke van de Gevel, oprichter van Eerlijk Alternatief en ex-wethouder, terugkeert op 24 september in de politieke arena.

Meer vrijheid

Hoofdreden van Jolanda van Leeuwen om na tien jaar raadslidmaatschap te stoppen is dat zij graag vrijheid in haar agenda wil om samen met haar man Bert te genieten van vrije tijd op door hen gekozen momenten. Dat is volgens Van Leeuwen niet te combineren met het raadslidmaatschap. Wel blijft zij betrokken bij Eerlijk Alternatief, in een minder zichtbare rol, om de fractie, daar waar zij kan, met haar opgedane kennis en ervaring te steunen.

Korte termijnplan

De consequentie op korte termijn houdt in dat raadslid Damiën van Herk voorlopig haar taken als fractievoorzitter zal waarnemen. Bij een eerstvolgende besluitvormende raadsvergadering, waarschijnlijk op 24 september aanstaande, zal Hanneke van de Gevel weer geïnstalleerd worden en het fractievoorzitterstokje overnemen van Damiën van Herk. Hij wordt dan vicefractievoorzitter.