Heel Pijnacker-Nootdorp Helpt: Steun de lokale horeca!

Het Ommekantje, Restaurant Saam onder de Molen, Gyrosland Pijnacker, Bar West en nog velen meer. Voorbeelden van restaurants in onze streek die het zwaar hebben en alle steun hard nodig hebben.
Het lokaal initiatief ‘Heel Pijnacker-Nootdorp Helpt’ verzameld iedere dag alle lokale horeca en drinkgelegenheden. Volgers kunnen de lokale horeca in de reacties op dit bericht onder de aandacht brengen. Een tafeltje reserveren of een avondje doorzakken in de kroeg kan dan niet meer, er kan nog altijd wel afgehaald worden. Hiermee hopen de initiatiefnemers de lokale horeca een steuntje in de rug te geven.

Pijnacker-Nootdorp TV sprak met José Flaton, een van de initiatiefneemsters en de beheerder van de Facebookpagina.

“In maart zijn we al begonnen met ‘Heel Pijnacker-Nootdorp Helpt’ en dat bleek nog een hele kluif. Voor velen was het bijna een baan erbij. In juni hebben we gezegd: We stoppen er even mee. De lockdown was toen voorbij, we hadden allerlei acties gedaan, iedereen had tasjes en bloemetjes en we zien wel wat Corona doet. Nu is het toch weer een uitgelezen moment om weer in actie te komen.”

Wat was de trigger?

“Ik zag de persconferentie en toen ben ik meteen begonnen met de horeca te delen. Overigens, in maart tijdens de eerste lockdown hadden we ook al een bericht op onze Facebookpagina met alle horeca gedeeld. Toen werd er niet zo heel veel op gereageerd. Nu loopt het al een stuk beter. Het doel is dat wanneer mensen wat willen gaan bestellen, dat ze dan heel makkelijk op die lijst gaan kijken, en zo de horeca in Pijnacker Nootdorp blijven steunen.”
Jose laat weten met haar gezin minimaal één keer per week iets te bestellen om zo de lokale horeca steunen. “Je zit al heel snel in je eigen kringetje te kijken maar met regelmaat zie ik een nieuwe horeca-ondernemer. Die proberen we dan ook uit”.

Is deze hulp voldoende voor de ondernemers om het te redden?

“Nee. Dat denk ik niet. Maar alle beetjes helpen en daarom hebben we deze groep ook opgezet. Als alle mensen in Pijnacker-Nootdorp een keer extra bestellen, dan zijn dat al 50000 extra bestellingen.”

Spreek je zelf horeca-ondernemers over de situatie?

“Ik was begin deze week nog wezen lunchen in Nootdorp, ik sprak de onderneemster. Zij vertelde mij dat bij de groothandel restaurant-uitbaters rondlopen die serieus huilen van ellende. Het is echt heel heftig. Dan is onze facebookgroep heus niet de reddende engel, maar àlle initiatieven, alles is meegenomen!”

Hoe sta je zelf tegenover de maatregelen?

Als lid van de groep ‘Heel Pijnacker-Nootdorp Helpt’ wil ik me niet in een politieke discussie mengen. Ik snap het alleen niet. We zaten bij de lunchroom gewoon op anderhalve meter. Bij de Griek vorige week waren we alleen. Deze ondernemer is net begonnen en moet nog alles opbouwen. Waarom moet dat dicht? Ik snap er echt niets van, zeker omdat het OMT (Outbreak Management Team) nu zegt dat de restaurants mogelijk niet dicht hadden gehoeven.”

Tenslotte laat José Flaton binnen in één week tijd van 5200 naar 5700 volgers te zijn gestegen, en daar erg trots op te zijn!

Bezoek hier de pagina en word zelf ook lid!

https://www.facebook.com/groups/HeelPijnackerNootdorpHelpt/announcements