Wij helpen jouw kind om stapjes te maken

Heb je zorgen of twijfels over de ontwikkeling of het gedrag van jouw kind? Bijvoorbeeld omdat hij of zij nog niet spreekt, moeite heeft om met andere kinderen te spelen of veel huilt? De gemeente Pijnacker-Nootdorp biedt ondersteuning voor ouders met kinderen van 0 tot 6 jaar.

Voorschools maatschappelijk werk
Of spelen er zaken binnen jouw gezin, zoals scheiding, de komst van een broertje en/of zusje, of financiële problemen, waar u geen raad mee weet? Dan kunt u terecht bij Maaike Eversteijn en Karen van der Salm, voorschools maatschappelijk werkers bij de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Is hun hulp niet voldoende? Dan zorgen zij ervoor dat uw kind de juiste ondersteuning krijgt. Hoe eerder u aan de bel trekt, des te beter voor uw kind.

Meer (ontwikkel)mogelijkheden
Het kan zijn dat uw kind een achterstand in de ontwikkeling en/of (gedrags)problemen laat zien. Dit kan zich voordoen op de voorschoolse opvang, maar ook thuis. Het is belangrijk om hier zo vroeg mogelijk op in te spelen. Er zijn dan meer mogelijkheden om een eventuele achterstand in te halen en er is een grotere kans om (gedrags)problemen te voorkomen.

Gratis
Heb je vragen, twijfels of wil je gewoon even overleggen? Maaike en Karen staan graag voor je klaar. Ben je een begeleider op een voorschoolse voorziening, ook dan kan je bij hun terecht. Je hoeft niet te betalen voor deze ondersteuning. Zij zijn bereikbaar via email VSMW@Pijnacker-Nootdorp.nl of bel 06-29211065 (Karen, rechts op foto) of 06-50035524 (Maaike, links op foto).