Houd vrijdag rekening met gladheid door sneeuw

Weggebruikers moeten vrijdag rekening houden met gladheid door winterse neerslag. Het KNMI heeft hiervoor een waarschuwing (code geel) voor het hele land afgegeven. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers goed voorbereid op weg te gaan.

Vrijdagochtend bereikt een gebied met (lichte) sneeuw het westen. In de loop van de ochtend breidt de sneeuw zich oostwaarts over het land uit, maar neemt ook de intensiteit af. In de loop van de middag gaat de sneeuw in het westen weer over in regen of natte sneeuw.

Rijkswaterstaat is alert en staat paraat om de gladheid te bestrijden. Op de website Rijkswaterstaat Strooit laten Rijkswaterstaat en het KNMI ‘live’ zien waar de strooiwagens rijden en waar de afgelopen 6 uur gestrooid is. Op de nieuwe strooikaart is ook te zien waar neerslag valt en welke temperatuur de wegen hebben. Bovendien is direct zichtbaar hoeveel zout is gestrooid.

Gladheid en sneeuw; ga goed voorbereid op pad
Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om onder winterse omstandigheden goed voorbereid op weg te gaan, onder andere door:

  • De weersverwachting en verkeersinformatie extra goed in de gaten te houden;
  • de rijstijl aan de omstandigheden aan te passen: snelheid matigen, voorzichtig rijden, niet onnodig van rijstrook wisselen en voldoende afstand houden;
  • rekening te houden met een langere reistijd;
  • en ruimte te maken voor de strooiwagens.