Hulp gezocht voor muziekmiddagen

Het woonzorgcentrum Weidevogelhof in Pijnacker houdt afgewisseld elke week een muziek- en een  spelmiddag voor de bewoners. Daar wordt wel gebruik van gemaakt, maar niet zo veel als zou kunnen. En dat komt niet omdat de bewoners er geen zin in zouden hebben. maar omdat er onvoldoende vrijwilligers zijn. Het gebrek aan helpende handen belemmert dus het succes van deze activiteit.

Jessica El Hadioui van Weidevogelhof zou het daarom fantastisch vinden als er wat extra mensen te vinden zijn die willen komen helpen. “Het gaat vooral om het ophalen van bewoners uit de verschillende woongroepen, helpen met koffie en thee of meedoen met de spelletjes. Bij de muziekmiddagen hebben sommige mensen wat hulp nodig bij het omslaan van de bladzijden, dat soort dingen. Nu komen er ongeveer vijftien bewoners en bij de zangmiddagen ongeveer twintig, maar dat zouden er veel meer kunnen zijn als we meer vrijwilligers zouden hebben die hen kunnen ophalen uit de woongroep.”

Als zich wat meer mensen zouden aanmelden, dan is het niet nodig om elke week te komen: een of twee keer per maand is dan al mooi. Het moeten vrijwilligers zijn die een beetje affiniteit hebben met de doelgroep: veelal mensen die aan het dementeren zijn. “En voor de zangmiddagen geldt: als we iemand zouden kunnen vinden die piano kan spelen, dan is het helemaal fantastisch. Nu zingen we vanaf cd’s, maar met begeleiding is het natuurlijk veel leuker.” Ter geruststelling: zelf je piano meebrengen hoeft niet: die staat er. “En hij is nog gestemd ook”, zegt Jessica.

De vacature is te vinden op de Vrijwilligersvacaturebank van Pijnacker-Nootdorp. Zoek even naar code V0021. Hier is de link.