Hulp bij QR-code in Nootdorp

Deze week is er een extra spreekuur van het Informatiepunt Digitale Overheid in Nootdorp. Onder inwoners is veel vraag naar ondersteuning bij de QR-code. Iedereen die hier hulp bij kan gebruiken is welkom bij het spreekuur Informatiepunt Digitale Overheid van Bibliotheek Oostland.

Meerdere mogelijkheden
Er zijn verschillende manieren om aan het coronatoegangsbewijs te komen. Via de CoronaCheck-app, door te printen via CoronaCheck.nl of door te bellen met de Covid-informatielijn. De eerste twee mogelijkheden vragen om een DigiD en wat ervaring met smartphone of computer.

Extra spreekuur
Inwoners uit Nootdorp kunnen deze week in hun woonplaats terecht bij een extra spreekuur op vrijdag 29 oktober van 14:00 tot 16:00 uur bij CulturA & Zo, Dorpsstraat 5. In Pijnacker kunnen inwoners met vragen langskomen in de vestiging Buurt & Zo, Julianalaan 47. Iedere week is daar een open inloopspreekuur op donderdag van 18:30 – 20:00 uur en op vrijdag van 10:00 – 12:00 uur.

Wat neem je mee?
Een mobiele telefoon waarop je een SMS kunt ontvangen. Heb je een DigiD met werkende inloggegevens, neem deze dan mee. Als je die niet hebt dan helpen de medewerkers met de aanvraag daarvan. De inloggegevens worden opgestuurd naar je huis en dat duurt een paar dagen. Neem voor de aanvraag van je DigiD je BSN-nummer en een paspoort of identiteitskaart mee.