Inbrekers gaan niet op vakantie

De vakantieperiode staat voor de deur. Een tijd van heerlijk luieren aan het strand, lekker eten en drinken en mooie steden bekijken. Maar ook de tijd waarin veel inbrekers toeslaan, omdat ze weten dat bewoners van huis zijn.

Bewoonde indruk
Het is vaak eenvoudig de woningen eruit te pikken waarvan de bewoners langere tijd weg zijn: uitpuilende brievenbussen, gordijnen die altijd gesloten zijn of nooit een lampje aan. Om te voorkomen dat inbrekers tijdens jouw vakantie hun oog op uw woning laten vallen, moet je er voor zorgen dat je woning een bewoonde indruk maakt.

Zet buren in
Buren kunnen helpen om een oogje in het zeil te houden en ervoor zorgen dat je woning een bewoonde indruk maakt. Dit kan door de post weg te halen, de plantjes water te geven, de auto af en toe eens op de oprit te zetten, ’s avonds de gordijnen te sluiten en deze ’s ochtends weer te openen.

Tijdschakelaar
Een tijdschakelaar voor lampen of zelfs de radio zorgt ervoor dat ook ’s avonds de indruk wordt gewekt dat er iemand in huis is. Hiermee zet je gelegenheidsinbrekers op het verkeerde been.

Schreeuw het niet van de daken
Laat verder niet via sociale media als Twitter en Facebook of via antwoordapparaat of voicemail weten dat je op vakantie bent. Vertel het alleen de mensen die dit echt moeten weten.