Informatieavond over meedoen aan Alpe d’Huzes

Team Oostland doet volgend jaar juni voor de achtste keer mee aan Alpe d’Huzes, het sportieve evenement dat bedoeld is om geld bij elkaar te brengen voor kankeronderzoek. Tot nu toe hebben zich al een stuk of veertien mensen uit Pijnacker-Nootdorp en omgeving aangemeld, maar de organisatie gaat er vanuit dat dat er nog flink wat meer worden. Ferry van Winden: “Vorig jaar hadden we een ploeg van 24 mensen, en ik hoop dat dat er dit jaar 40 worden.”

Het team geeft maandagavond 21 november informatie over wat er zoal bij komt kijken om mee te doen, en over de manier waarop Team Oostland voor ondersteuning zorgt. Dat gebeurt tijdens een informatieavond in sportcentrum De Viergang aan de Sportlaan 1 in Pijnacker. Tussen zeven en negen uur ’s avonds kun je kennismaken met de organisatie en ook met mensen die zich al voor komend jaar hebben aangemeld. De avond is ook bedoeld voor sponsoren, supporters en vrijwilligers.

Team Oostland zorgt voor de volledige organisatie en de begeleiding van de fietsers. Van Winden: “De deelnemers hoeven alleen maar te fietsen en zo te zorgen dat er geld wordt opgehaald. Wij zorgen voor de rest, zoals de training en begeleiding vooraf, het vervoer, de verzorging ter plaatse enzovoort.” In de komende maanden kunnen deelnemers al meedoen aan de trainingen, om ervoor te zorgen dat ze voldoende toegerust aan de zware tochten over de befaamde Franse alp kunnen beginnen.

Aanmelden voor de informatieavond is niet nodig, en de toegang is gratis. Meer informatie over het team is te vinden op de website.