Internationale campagne Orange the World in Pijnacker-Nootdorp

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een medestander in de strijd tegen geweld tegen vrouwen. Daarom sluiten zij zich aan bij de internationale campagne Orange the World. Wethouders Marieke van Bijnen en Hanneke van de Gevel organiseerden op vrijdag 25 november een kick-off van de campagne en hingen een vlag op in de hal van CulturA & Zo.

Aanwezigen
Hierbij waren verschillende partnerorganisaties aanwezig. Na een toelichting van de soroptimisten over de Medestander Pledge, een intentieverklaring om geweld tegen vrouwen en meisjes te bestrijden, werd deze symbolisch ondertekend door de wethouders en maatschappelijke partners.

Film en markt
Verder organiseerde de gemeente samen met CulturA & Zo de vertoning van de film “Buiten is het Feest”. Na afloop hiervan vond er een nagesprek plaats met Veilig Thuis en de soroptimisten, een internationale organisatie die zich inzet voor de rechten van vrouwen en meisjes. Ook zijn beide wethouders aanstaande woensdag (30 november) aanwezig op de markt op het Raadhuisplein, met een Orange the World marktkraam.

Orange the World
Orange the World is een internationale campagne die ieder jaar rond 25 november plaatsvind. Het is een initiatief van de Verenigde Naties, omdat wereldwijd te veel vrouwen en meisjes met geweld en misbruik te maken krijgen. In Nederland doet inmiddels een overgrote meerderheid van de gemeenten en provincies jaarlijks mee aan de campagne, bijvoorbeeld door een gebouw oranje uit te lichten of de Orange the World vlag uit te hangen. En door in de gemeenteraad, provinciale staten en lokale samenleving extra aandacht te besteden aan het bestrijden van geweld tegen vrouwen en meisjes.