‘Intertoys-ondernemers stappen naar rechter om franchisecontract’

Zo’n twintig franchisers van Intertoys stappen naar de rechter. De winkeliers zijn het niet eens met het nieuwe franchisecontract dat de speelgoedketen ze aanbiedt en bereiden daarom een kort geding voor.

Intertoys van Atten
Pijnacker-Nootdorp.tv informeerde hierover bij Michiel van Atten: “Het is ons inderdaad bekend dat hier een groep mee bezig is. Wij zitten hier niet bij. Wij zullen door gaan met de naam Intertoys.”

Onevenwichtig
De franchisers vinden het nieuwe contract ‘onevenwichtig’ en in strijd met eerder gemaakte ‘basisafspraken. Speelgoedketen Intertoys ging vorige maand failliet, maar maakt een doorstart dankzij de Portugese investeerder Green Swan. De doorstart betekent dat Intertoys nieuwe contracten moet afsluiten met de zelfstandig winkeliers. En dat contract is net even anders dan het vorige.

Meerderheid heeft wel getekend
De meerderheid van de franchisers (66 procent) heeft het contract al ondertekend. Volgens de speelgoedketen is er niks mis met de overeenkomst. Wanneer de rechtszaak is, is nog niet bekend. Maar Intertoys Pijnacker blijft dus gewoon onder deze naam bestaan.