Invallen bij woningen Ypenburg, Nootdorp, Den Haag en Rotterdam

Dinsdagochtend zijn politie en overheidsdiensten meer dan dertig woningen in Den Haag binnen gevallen. De actie was gericht tegen spookbewoning. Drie mannen zijn aangehouden waaronder een drieënveertig jarige man uit Nootdorp. De actie van politie, OM, Belastingdienst, de FIOD, en gemeente Den Haag is nog gaande.

Illegale verhuur van woningen
De inval houdt verband met de illegale verhuur van woningen, vooral in de Haagse wijk Ypenburg. De drie aangehouden verdachten zouden verhuurbemiddelaars zijn die woningen regelden voor bewoners die wegens criminele activiteiten buiten beeld wilden blijven. In veel gevallen stond er bij de gemeente niemand in de woning ingeschreven.

Huiszoekingen

De drie aangehouden mannen van 57, 43 en 36 jaar komen uit Zoetermeer, Nootdorp en Rijswijk. Zij zitten momenteel in beperkingen, wat betekent dat zij alleen met hun advocaat contact mogen hebben.

Op dit moment vinden zo’n twintig zoekingen plaats in woningen in de wijk Ypenburg. Daarnaast worden ook woningen in Rijswijk, Zoetermeer, Nootdorp en een pand in Rotterdam doorzocht. Waar nodig maakt de politie gebruik van specialisten op het gebied van ICT, geld- en drugshonden.