Inzamelpunt in Pijnacker-Nootdorp voor Sintvoorieder1 inzamelingsactie

1 op de 10 kinderen groeit op in (verborgen) armoede, en voor hun is een cadeautje op Sinterklaasavond niet vanzelfsprekend. Daarom zet stichting Sintvoorieder1 zich in om deze gezinnen te ontzorgen en ze een glimlach te bezorgen. Volgende week vindt een speciale inzamelingsactie plaats om zoveel mogelijk cadeaus bij elkaar te krijgen.

Inzamelpunt in gemeentekantoor
De teams van Stichting Sintvoorieder1, Omroep West en Den Haag FM houden van 14 tot en met 18 november een grote inzamelingsactie. Dit zal plaatsvinden in de Centrale Bibliotheek in Den Haag. Voor de inwoners van Pijnacker is dit misschien wat ver weg, en daarom helpt de gemeente met een inzamelpunt voor cadeaus: in het gemeentekantoor, Oranjeplein 1 in Pijnacker. Aan het einde van de week zullen de medewerkers zorgen dat alle cadeaus goed terecht komen.

Wat valt er te doneren?
Mocht je nieuw of ongebruikte stukken speelgoed, boeken, gadgets of toiletartikelen hebben liggen, ben je van harte welkom om het te doneren. Ieder cadeau met een maximale waarde van 25 euro, voor kinderen van 0 tot en met 18 jaar, wordt erg gewaardeerd. Naast speelgoed kun je ook denken aan knutselmateriaal, verzorgingsartikelen of (Sinterklaas)snoepgoed. Inpakken is niet nodig; dat doen de vrijwilligers van Stichting Sintvoorieder1. Zij verpakken de cadeaus namelijk in pakketten geschikt voor de leeftijdsgroep.

Stichting Sintvoorieder1
De pakhuismedewerkers van Stichting Sintvoorieder1 stellen Sinterklaas-cadeaupakketten samen. Dit doen ze het hele jaar door, met grote zorg voor ieder kwetsbaar kind. Elk pakket bevat onder andere een gedicht, cadeautjes en snoepgoed. Het doel voor 2022 is om 22.500 kinderen – verspreid over heel Nederland, en dus ook in Pijnacker-Nootdorp – blij te maken met een pakket. Hier kun je meer informatie vinden over dit goede doel.