Ipse de Bruggen opent eigen teststraat

Zorginstelling Ipse de Bruggen heeft een eigen teststraat geopend. Op het terrein van het servicekantoor van de zorginstelling in Zoetermeer kunnen medewerkers doe coronaklachten hebben zich laten testen. Het is de bedoeling dat zij diezelfde dag of uiterlijk een dag later de uitslag binnen hebben.

Proces te versnellen

Doordat de wachttijden bij de GGD oplopen kunnen van corona verdachte medewerkers te lange tijd niet op hun werk komen. Om het proces te versnellen heeft Ipse de Bruggen daarom de eigen teststraat op de locatie in Zoetermeer ingericht. Hiermee ondersteunen zij de GGD.

Online inschrijven

Zorgmedewerkers van Ipse de Bruggen kunnen zich online inschrijven voor de test als zij niet de volgende dag terecht kunnen bij een reguliere GGD. Voorwaarde is dat de medewerker een cliëntgebonden functie moet hebben en corona-gerelateerde klachten. Door deze dienst aan te bieden hoopt Ipse de Bruggen personele problemen op de locaties te voorkomen.

Samenwerken met andere organisaties

Op dit moment is de teststraat alleen toegankelijk voor Ipse de Bruggen medewerkers. Voor de toekomst onderzoekt de zorginstelling wel de mogelijkheden om samen te werken met andere organisaties binnen de gehandicaptenzorg.