Jong en oud genieten samen van de Moppereend

Donderdag 6 februari werd door Bibliotheek Oostland in welzijnscentrum De Kiezel voorgelezen aan jong en oud. Een groep peuters van peuteropvang ColoColo was uitgenodigd om te komen luisteren naar het verhaal over Moppereend. Dat werd een heel bijzondere ochtend, voor de ouderen verliep de wekelijkse koffieochtend iets anders dan ze gewend waren.

Genieten voor alle leeftijden
Jong en oud genoten van het verhaal en zongen samen liedjes. De peuters voelden zich gelijk welkom. Eén peutertje klom gelijk op schoot om te worden voorgelezen. De boeken van Nijntje die de Bibliotheek mee had genomen om uit te kunnen voorlezen werden door de ouderen herkend van vroeger. De ouderen vertelden naast het voorlezen veel over vroeger, toen er nog geen peuterspeelzaal was. Ook werden er liedjes van vroeger gezongen.

Voor herhaling vatbaar
Een middag die zeker voor herhaling vatbaar is. Daarom komen in de voorjaarsvakantie op woensdag 26 februari om 10.00 uur in De Buren van Delfgauw mensen van Bibliotheek Oostland voorlezen. Oudere kinderen kunnen in de danszaal een dans instuderen onder begeleiding van een dansdocente. Alle buurtgenoten van Delfgauw jong en oud zijn uitgenodigd. Zie de agenda van Bibliotheek Oostland (www.bibliotheekoostland.nl) Toegang is gratis.

Een mooie samenwerking
De voorleesochtend werd georganiseerd door SBJ. SBJ staat voor SWOP (Stichting Welzijn en ondersteuning Pijnacker-Nootdorp), Bibliotheek Oostland en Stichting Jeugd & Jongerenwerk Midden-Holland.

Fotobijschrift: Mevrouw Van Vuuren genoot zeer van het voorlezen