KBO ledenvergadering met lezing over houden van honingbijen

 De ledenvergadering van KBO Nootdorp is op 22 november a.s. om 10.00 uur in het Parochiehuis bij de Bartholomeuskerk in Nootdorp. KBO Pijnacker houdt de ledenvergadering op 15 november a.s. om 14.00 uur in De Schakelaar in Pijnacker.

Tijdens beide ledenvergaderingen geeft Rob Warringa een boeiende lezing over het houden van honingbijen.

 

Rob Warringa, inwoner van Pijnacker en voorzitter van Imkervereniging Delft, is

20 jaar geleden begonnen met het houden van honingbijen. Hij volgde namelijk in 1997 een beginnerscursus bijenhouden en startte toen met zijn eerste bijenvolk. Hij heeft nu 7 bijenvolken.

 

Zijn lezing gaat over het leven van de honingbij. Aan de hand van een mooie PowerPoint presentatie volgt hij het leven van een bijenvolk. Hij bespreekt vele facetten van het bijenvolk en hoe een imker daar mee omgaat. Onderwerpen die Rob behandelt zijn hoe is een bijenvolk samengesteld, hoe werken bijen samen en welke taken voert een bij uit.

Niet alleen verschillende bijenrassen, bedreigingen en klimaatveranderingen komen ter sprake, maar ook solitaire bijen, bestuiving door bijen en bijenproducten.

 

Natuurlijk neemt Rob materialen mee om te bekijken zoals een bijenkast, een oude bijenkorf en uiteraard potjes honing.

Tijdens en na de lezing is er voldoende gelegenheid om vragen te stellen.

KBO-leden en inwoners, die belangstelling hebben voor KBO als belangenorganisatie voor 50-plussers, zijn van harte welkom.

foto: Rob Warringa