Kinderen ontbijten met burgemeester

Tijdens de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarin 550.000 kinderen samen ontbijten op zo’n 2.800 basisscholen uit 255 gemeenten, vindt ook het Burgemeestersontbijt plaats. In Pijnacker-Nootdorp bezoekt burgemeester Ravestein op woensdag 8 november vanaf 08.45 uur de leerlingen van ’t Kraaienest in Nootdorp voor een gezamenlijk ontbijt op de school.

Op ’t Kraaienest, aan de Brasserskade 4 in Nootdorp, zullen alle 52 leerlingen plaatsnemen aan de ontbijttafel om te ontbijten. Meestal komen de kinderen hiervoor naar het gemeentehuis, maar in dit geval bezoekt de burgemeester de school.

Met dit ontbijt onderstreept de burgemeester het belang van een gezond ontbijt. Burgemeester Ravestein betaalt symbolisch voor het ontbijtje met een donatie aan de Jeugd Cultuur Fonds, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. De stichting wil dat ook kinderen uit gezinnen waar weinig geld is, lessen op kunst- en cultuurgebied kunnen volgen. In 2016 heeft het Jeugd Cultuur Fonds maar liefst 7620 kinderen kunnen helpen!

Het Burgemeestersontbijt in zo’n 265 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 15e jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het educatieve ontbijtevenement heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Bovendien is het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School.