Klassieke en moderne muziek bij leerlingenconcert

Muziekschool Pijnacker gaf vrijdagavond een leerlingenconcert. Daarbij speelden 65 leerlingen de sterren van de hemel, onder begeleiding van dirigent Margriet Tubbing. Het programma was een frisse mix van modern en klassiek, waarbij Bach en Offenbach werden afgewisseld met Bohemian Rhapsody van Queen en het James Bond thema. De leerlingen bespeelden gevarieerde instrumenten, waaronder viool, gitaar, piano en keyboard. Het leerlingenconcert vindt twee keer per jaar plaats, eens in de zomer en eens in de winter. Er waren ongeveer zestig bezoekers.

Sinds 1 januari geeft de muziekschool niet alleen les aan kinderen, maar ook aan volwassenen. Mevrouw Tubbing vertelt: “We kregen een hoop vragen van mensen die interesse hadden, dus besloten we om deze mogelijkheid te bieden. Kinderen leren bij algemene muzikale vorming de basis, zoals noten lezen. Daarna mogen ze een leuk instrument uitzoeken, er is voor ieder wat wils. Onze leraren zijn allemaal naar het conservatorium geweest, wat betekent dat we een hoogwaardig lesprogramma kunnen aanbieden.”

Mevrouw Tubbing is verder ook actief bij RBO Sinfonia. Ze zit al 25 jaar bij de muziekschool. “De muziekschool bestaat inmiddels 45 jaar. Jammer genoeg is onze subsidie stopgezet, dus we moeten meer acties doen en meer lessen aanbieden. Voor veel Pijnackernaren is het een belangrijk onderdeel van de gemeente. ”

Niels van Hemert

Vierde van links: Margriet Tubbing

.

.

.

Foto’s: Paul Houkes