De Klimmende Règâhs halen 85.000 euro op voor Alpe d’HuZes en NFVN

De Klimmende Règâhs hebben in 2019 84.558,50 euro opgehaald voor Alpe d’HuZes en Neurofibromatose Vereniging Nederland (NFVN). Dat deden ze door tal van activiteiten te organiseren en mee te doen aan Alpe d’HuZes en de Gran Fondo van Den Haag naar Alpe d’Huez. Met het opgehaalde geld worden tal van onderzoeken naar kanker en neurofibromatose gefinancierd.

20 fietsende en wandelende leden
De Règâhs zijn een vereniging met 20 fietsende en wandelende leden uit de regio Den Haag, Delft, Leidschendam-Voorburg en Pijnacker-Nootdorp, die zich elk jaar inzet voor verschillende goede doelen. Het afgelopen jaar organiseerde het team een sponsorbijeenkomst in Rijswijk, een spinningmarathon en een wandel- en toertocht met Sportcentrum De Viergang in Pijnacker en een benefietdiner en een knalfeest in het Witte Paard in Nootdorp. Vele honderden mensen uit de regio kwamen op deze evenementen af en sponsorden daarmee de goede doelen. De opbrengst gaat  naar de twee goede doelen: Alpe d’HuZes en NFVN.

Neurofibromatose
Ongeveer 5.000 mensen in Nederland hebben de ziekte neurofibromatose.  Helaas onvoldoende om er veel aandacht voor te krijgen én geld om onderzoek naar te doen en medicijnen te ontwikkelen. De ziekte is een erfelijke aandoening, die vooral huid-, bind- en zenuwweefsel aantast. Mensen die lijden aan één van deze aandoeningen worden vaak geconfronteerd met de onbekendheid er van. Op vrijdag 6 september waren De Klimmende Règâhs in het Erasmus MC om een cheque van 7.500 euro te overhandigen aan Dr. Walter Taal van het Erasmus MC.
Deze dokter doet onderzoek naar een nog redelijk onbekende ziekte die Neurofibromatose heet. Hij  nam de cheque dankbaar in ontvangst.

Alpe d’HuZes
Het grootste deel van de opbrengst gaat naar de onderzoeken die door Alpe d’HuZes worden gefinancierd. De Règâhs deden dit jaar al wandelend en fietsend mee aan Alpe d’HuZes. Daarnaast waren er vier Règâhs die van Den Haag naar de Alpe d’Huez fietsten. Een afstand van 1300 kilometer en vele hoogtemeters.

Pubquiz
De eerste activiteit om geld op te halen staat al gepland. Op donderdag 7 november organiseren de Règâhs samen met De Drie Heeren in Pijnacker een pubquiz. Hou daarvoor de website dkronline.nl en de Facebookpagina: Facebook.com/De-Klimmende-Règâhs in de gaten. Ook in 2020 doen de Règâhs weer mee aan Alpe d’HuZes. Daarnaast willen de Règâhs een lokaal onderzoek in Den Haag steunen. Meer daarover wordt binnenkort bekend gemaakt.

(Tekst en foto: Martin Groen)