Komende zaterdag goed moment voor belastingaangifte

Het weekend is een van de populairste momenten om belastingaangifte te doen. Ook komt uit onderzoek naar voren dat het merendeel van de particulieren dit klusje meestal in een uur klaart. Ben jij van plan om binnenkort aangifte te doen? Doe dit dan komende zaterdag want zondag gaat de zomertijd in en heb je een uur minder te besteden. Wie voor 1 april aangifte doet, krijgt voor 1 juli bericht van de Belastingdienst.
Zeer tevreden
De Belastingdienst maakt aangifte doen zo eenvoudig mogelijk. Daarom zijn de meeste gegevens al vooraf ingevuld, een service die door de overgrote meerderheid van de Nederlanders (83,3%) zeer wordt gewaardeerd. Dit blijkt uit onderzoek onder belastingplichtigen die zelf hun aangifte invullen. Mede hierdoor was er op 1 maart een recordaantal van meer dan 400.000 mensen dat op de eerste dag van de aangifteperiode al hun aangifte deed.
Eline Spros
Wie voor 1 mei aangifte doet, is keurig op tijd. Eline Spros, Directeur Particulieren van de Belastingdienst, is het daar helemaal mee eens. “We adviseren wel om alle gegevens die de Belastingdienst vooraf invult goed te controleren en waar nodig aan te vullen voordat je je aangifte indient. Bijvoorbeeld als je recht hebt op aftrek van giften of zorgkosten. Want de Belastingdienst kan niet alles weten.”
De aangifte kan tot 1 mei gedaan worden, maar alleen bij aangiftes die voor 1 april binnen zijn, belooft de Belastingdienst voor 1 juli bericht. Wil jij gebruik maken van dit voordeel? Onderstaande tips helpen je tijdig, juist en volledig aangifte te doen tijdens het kortste weekend van het jaar en voor de zomertijd ingaat.
5 Tips van Eline Spros van de Belastingdienst
1.    Zorg dat je je DigiD gegevens bij de hand hebt.
2.    Kijk op Belastingdienst.nl/aangifte onder het kopje ‘Welke gegevens heb ik nodig voor mijn aangifte?’. Hier staat alles wat je nodig hebt bij de aangifte.
3.    Check de aangifte voor het versturen goed. Controleer alle bedragen die vooraf al zijn ingevuld en vul deze zo nodig aan.
4.    De Belastingdienst weet niet alles. Kijk daarom zelf of je aftrekposten hebt, en vul deze zelf in. In de vraagtekens bij de vragen in de aangifte of op de website van de Belastingdienst (o.a. in de aangiftechecklist) zie je wat je precies mag aftrekken.
5.    Je kunt hulp krijgen bij het doen van aangifte. Lees op www.belastingdienst.nl/aangifte waar je hiervoor terecht kunt.