Wie komt er alle jaren, daar weer uit Spanje varen

Wie komt er alle jaren, daar weer uit Spanje varen? Later dan ook met de metro mee, Sint Nicolaas, hoezee! Wat een drukte is Pijnacker, veel  vaders en moeders maar ook opa’s en oma’s ,uiteraard het meeste waren het wel kinderen van klein tot groot. Zeker wel honderden, Sint Nicolaas dacht zelfs wel een miljoen maar dat krijg je als je oud wordt dan gaat het tellen minder.

Veel pieten
Maar goed dat Sint Nicolaas veel pieten bij zich had, een olijk stelletje. Dansend door het leven, en snoep gevend , trackteren daar zijn ze super goed in. Zelfs de archief pieten waren buiten, grijs dat dan weer wel, maar dat krijg je van stof, maar ook niesbuien. Ook wat ondeugende drommels die de sjaal van de sint hadden verdonkeremaand, de Burgemeester Francisca Ravestein,  kwam gelukkig een nieuwe brengen. Sint Nicolaas was er wat blij mee hij had het koud.

Half broer van Sint Nicolaas
Ook de half broer van Sint Nicolaas was aanwezig, hij wilde een beetje plagen , gaf zich in de beginnen  uit als de echte Sint Nicolaas. Maar hij zag er meer uit in zijn paarse pak als een tuin kabouter. Het statige wat sint uitstraalt bezat hij gewoon niet . Neemt niet weg dat hij ook erg aardig was voor de kinderen, dus heeft echt wel een familie trekje.

Sint Nicolaas in een tijgerpak
Ook waren er pieten die het allemaal moderner wilde, Sint Nicolaas in een tijgerpak of met boa. Sint Nicolaas was daar stellig in, hij voelt zich thuis in zijn pak en met zijn mijter op. Nee, hij wil het echt niet anders doen. Wie heeft een zak vol koekjes, speelgoed en prentenboekjes? Dat zijn de pieten. Wie brengt een zak vol lekkers mee? Dat zijn weer die pieten. Wie brengt al die guitige pieten mee. Sint Nicolaas, hoezee!