Leden van motorclub No Surrender van hun bed gelicht

Een arrestatieteam van de politie heeft vanmorgen vroeg een inval gedaan in Pijnacker, Den Haag en Breda. Drie leden van de motorclub No Surrender West Coast zijn daarbij van hun bed gelicht en aangehouden. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de mislukte liquidatie van een 40- jarige bewoner uit Den Haag. Deze werd op maandagmiddag 7 november 2016 neergestoken aan de Tinstraat in Ridderkerk. Het gaat om een 34-jarige man uit Pijnacker, een 51- jarige Hagenaar en een 31-jarige man uit Breda.

Onder de aangehouden mannen zijn de President en de Sergeant at Arms van de motorclub. Ze worden ook verdacht betrokken te zijn bij een illegaal laboratorium, dat tijdens het onderzoek naar de steekpartij was aangetroffen aan de Tinstraat in Ridderkerk. Dit laboratorium werd gebruikt voor het produceren van illegale medicatie en anabolen steroïden.

Op de woon- en verblijfsadressen van de mannen en op drie andere locaties is onder leiding van een rechtercommissaris naar bewijsmateriaal gezocht. In het onderzoek is samengewerkt met de FIOD.

De aanpak van Outlaw Motorcycle Gangs heeft een hoge prioriteit voor de politie en het Openbaar Ministerie. Leden van deze motorclubs zouden op grote schaal betrokken zijn bij criminele activiteiten op het gebied van onder meer wapens, drugs en intimidatie.