Leer werken met je DigiD bij Bibliotheek Oostland

Een afspraak maken bij de gemeente, werk zoeken, toeslagen aanvragen of pensioenoverzichten inzien. Hoe dat allemaal werkt en hoe de DigiD daarbij gebruikt wordt, komt aan bod in de Digisterker-cursusreeks ‘Leren werken met de digitale overheid’ die de Bibliotheek Oostland ook dit jaar weer organiseert. Dit voorjaar worden nog drie cursussen gegeven.

  • Woensdag 25 april, 2 en 9 mei van 10.00-12.00 uur, bibliotheek Bleiswijk.
  • Maandag 14, 28 mei en 4 juni van 13.30-15.30 uur; bibliotheek Berkel & Rodenrijs.
  • Woensdag 9, 16 en 23 mei van 10.00-12.00 uur, dienstencentrum De Schakelaar, Pijnacker.

De cursus bestaat uit drie lessen van twee uur en wordt gegeven door speciaal hiervoor opgeleide docenten. Het enige wat je als cursist nodig hebt voor deelname aan deze Digisterker-cursus is wat basiskennis van en ervaring met internet en e-mail, en uiteraard een werkend DigiD. Het verdient de voorkeur om de cursus te volgen in de gemeente waar je woont, omdat ook het werken met de gemeentelijke website in de cursus aan de orde komt. Kosten voor deelname bedragen 10 euro, inclusief handboek. De Digisterker-cursussen worden georganiseerd in samenwerking met de gemeenten Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp, SeniorWeb en de SWOP.

Ook in het najaar zullen er weer cursussen aangeboden worden, houdt daarvoor de website van de bibliotheek en de lokale kranten in de gaten.

 

Meer informatie en aanmelden kan bij Kimberly Steenbergen via k.steenbergen@bibliotheekoostland.nl of
06-45 68 45 90. Het is ook mogelijk om aan te melden bij een vestiging van de Bibliotheek Oostland