Leergeld in Pijnacker-Nootdorp

De gemeente Pijnacker-Nootdorp gaat in 2017 samenwerken met Leergeld. Dit om kinderen te helpen waarvan de ouders niet voldoende geld hebben. Voor het nieuwe schooljaar 2017-2018 kunnen de kinderen van 4 tot en met 18 jaar vanaf half juni schoolspullen aanvragen.

Dit kan een fiets zijn voor naar school, een laptop voor in de brugklas of een schoolspullenpas om vrij te besteden bij verschillende winkels binnen de gemeenten.

Pas aanvragen voor 31 augustus

De schoolspullenpas kan aangevraagd worden tot 31 augustus en is bedoeld om schoolspullen te kopen, zoals een schooltas, gymkleding voor school, passers, rekenmachines, etuis etc. Met de pas kan geen drank, make-up of sigaretten worden gekocht.

Samenwerking

Het bedrag op de pas wordt door Leergeld bepaald en is afhankelijk van de school en thuissituatie. Verder wordt er samengewerkt met Jarige Job, het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds Zuid Holland.

Meer informatie

Wil je meer weten over Leergeld binnen jouw gemeente en voor het doen van een aanvraag, kan je vanaf half juni terecht op de website www.leergeldpijnacker-nootdorp.nl

Thema leergeld pdf is hier te vinden