Met leuke proefles kennismaken met het Levtheater

De jeugdtheaterschool Levtheater is al ruim negen jaar actief om kinderen vanaf de basisschoolleeftijd en jongeren tot 18 jaar te leren improviseren en presenteren, zelf monologen en dialogen te schrijven en vooral samen te werken om met elkaar leuke scènes te maken. Na de zomer gaan weer nieuwe groepen van start, maar kennismaken met Levtheater kan nu al. De school geeft op 21 juni proeflessen waarin kids kunnen komen kennismaken.

Peggy Hofman, die samen met haar zus Simone het initiatief heeft genomen voor de theaterschool, zegt dat de proeflessen een prima beeld geven van wat er tijdens de normale lessen ook gebeurt. “Leren toneelspelen is de basis, maar daarmee alleen ben je er nog niet. Dus alle andere aspecten van het maken van theater komen ook aan de orde. De meeste kinderen vinden dat heel leuk, sommigen denken dat we een jaar lang aan een voorstelling werken, en dat is dus niet zo. We zijn echt een theaterschool, en dat is wel een verschil met een toneelvereniging waar kinderen maandenlang werken aan dat ene toneelstuk.”

Improvisatie is een belangrijk onderdeel van de lessen van Levtheater. Daarmee vergroten ze hun zelfvertrouwen, leren ze samen te werken: aspecten waaraan op de theaterschool veel aandacht wordt besteed. “En natuurlijk laten de kinderen ook zien wat ze geleerd hebben en samen bedacht. Elk jaar hebben we presentaties in de vorm van kleine voorstellingen en scènes die ze spelen. Dat is altijd wel het hoogtepunt van het seizoen.”

De lessen van de theaterschool zijn altijd in gebouw CulturA in Nootdorp, waar in verschillende leeftijdsgroepen wordt gewerkt. Daar worden op 21 juni ook de proeflessen gehouden. Wie mee wil doen kan een mailtje sturen. Informatie over het Levtheater is te vinden op de website.