Lezing Stop insectensterfte! Begin in je eigen tuin

Op 14 juni organiseren Natuurlijk Delfland en de dierenkliniek Kalverbos een lezing van Prof. Dave Goulson in Delft. De titel is Averting the insect Apocalypse, Stop insectensterfte! Begin in je eigen tuin. Dave Goulson zal van 14:30 – 16.15 uur in Theater De Veste in Delft spreken (in het Engels) De tickets kosten € 8,50 en zijn te boeken via www.theaterdeveste.nl

Crusiale rol
Insecten spelen een cruciale rol in ons ecosysteem en staan door verschillende oorzaken zwaar onder druk. Dave Goulson maakt inzichtelijk wat insecten voor ons doen, waarom ze achteruit gaan en waarom we haast moeten maken om het massale sterven tegen te gaan. Hij legt uit wat mensen in hun eigen leven en tuin kunnen veranderen om insecten de ruimte te geven die zij verdienen. De lezing geeft de individuele burger handvatten om een kleine maar belangrijke bijdrage te leveren aan een complex- wereldwijd probleem.
De lezing is geschikt voor bewoners, architecten, stedenbouwers, stadsecologen, aannemers, hoveniers en natuurliefhebbers.

Prof. Dave Goulson
Prof. Dave Goulson is hoogleraar biologie aan de Universiteit van Sussex en gespecialiseerd in hommels. Hij is een beroemd spreker waar het gaat om insecten ecologie en bescherming. Dave Goulson deelt zijn liefde voor- en  kennis over insecten met zeer veel enthousiasme met leken middels boeken, lezingen en sociale media. In Groot Brittannië richtte hij de Bumblebee Conservation Trust op, een succesvolle organisatie ter bescherming van hommels. Dave Goulson heeft vier boeken voor leken geschreven die in het Nederlands vertaald zijn en uitgegeven via Atlas Contact: Een verhaal met een angel 2014, Geroezemoes in het gras 2015,  De vlucht van de hommel 2017, De Tuinjungle 2019.

Dierenarts in Delft
De aanleiding voor deze lezing is dat Pieter Haringsma in 2020 25 jaar dierenarts in Delft is en iets wilde doen voor de stad en de kleine dieren die daarin leven. Verder past de lezing naadloos in het jaarthema Natuurinclusief van Natuurlijk Delfland. In al onze daden en voorzieningen rekening houden met de natuur. Van boodschappen doen tot afvalverwerking, van inrichting tot onderhoud en beheer van onze gebieden, van investering tot en met slopen van gebouwen en machines.