Locatie is klaar voor de nieuwe supermarkt

De discussie over de vestiging van een filiaal van Lidl op de hoek van de Korteweg en de Europalaan in Pijnacker is nog niet afgerond, maar de locatie is er klaar voor: deze week is de afbraak van het oude Welkoopgebouw afgerond. Nu pas is goed te zien wat de impact zou worden voor de omwonenden van de toekomstige supermarkt, als die er inderdaad komt.

Volgens het huidige bestemmingsplan zou de Lidl gebouwd moeten worden op hetzelfde bouwvlak als het gebouw dat nu is verdwenen; ruwweg aan de voorrand van de foto. De aanlevering van goederen en het parkeren van de winkelende bezoekers zou dan aan de achterkant komen, aan de kant van de woningen op de achtergrond. Dat zou voor de bewoners veel overlast geven door parkerende bezoekers, de vrachtauto’s van het distributiecentrum en dergelijke. De gemeente wil daarom meewerken aan wijziging van het bestemmingplan, zodat die verkeersbewegingen aan de voorkant van het gebouw plaatsvinden. Dat geeft veel minder overlast voor de bewoners.

De provincie wil helemaal geen supermarkt op deze plek, omdat de winkeliers in het centrum van Pijnacker daar qua concurrentie teveel last van zouden hebben. Op basis van het huidige bestemmingsplan is de komst van de Lidl echter niet tegen te houden, maar dan wél op de voor de bewoners meest ongunstige plek.

In de komende maanden zal blijken hoe dit dilemma uiteindelijk wordt opgelost.