Lokale vrijwilligers welkom bij Helden om de Hoek

Volgende maand, op zaterdag 11 november 2017, vindt de Dag van de Mantelzorg plaats. Voor het Bureau Vrijwilligerswerk Pijnacker-Nootdorp een uitstekende aanleiding om het evenement ‘Helden om de Hoek’ te organiseren. Een lokaal evenement dat zich richt op alle vrijwilligers die actief zijn in Pijnacker-Nootdorp. Het bureau wil de vele vrijwilligers die onze gemeente rijk is trakteren op een feestelijk evenement met diverse activiteiten, workshops en een feestavond.

Helden om de Hoek is onderverdeeld in twee gedeelten. Van 18.30 uur tot 21.00 uur vinden er workshops en activiteiten plaats. Vanaf 21.00 uur is er een feestavond voor alle vrijwilligers, die woonachtig zijn en/of vrijwilligerswerk doen in Pijnacker-Nootdorp. Tijdens de feestavond wordt ook de Vrijwilligersprijs 2017 uitgereikt. Het evenement vindt plaats in het Stanislascollege Pijnacker, gevestigd aan Sportlaan 3a in Pijnacker. Inschrijven is gewenst, voor zowel de workshops als de feestavond. Er kunnen namelijk maximaal 450 vrijwilligers uit de hele gemeente meedoen. Dit doe je via www.swop.nl.

De workshops, die om 18.30 uur van start gaan, zijn onderverdeeld in twee routes: Route Sport en Route Beleving. In Sport krijg je workshops in Fitness, Spinning en Challenge. In Beleving begin je met een film van het Historisch Informatiepunt, gevolgd door een workshop schminken, de interactieve lezing ‘The Green Miles’, een wijnproeverij, een stoelmassage en een DJ workshop. Het is ook mogelijk om een losse workshop te kiezen die duurt tot de feestavond begint, zoals: dikke dames schilderen; het freeze out pokertoernooi en ‘de slimste vrijwilliger van Pijnacker-Nootdorp’. Ben je daadwerkelijk mantelzorger, dan kun je ook deelnemen aan een middagprogramma in het kader van de Dag van de Mantelzorg dat eindigt om 18.30 uur. Helden om de Hoek wordt bekostigd vanuit Fonds 1818.