Maandag wordt het NL-Alert controlebericht uitgezonden

Op maandag 3 december rond 12.00 uur wordt het NL-Alert controlebericht uitgezonden, tegelijk met de maandelijkse sirenetest. Daarmee kunnen mensen in het hele land nagaan of zij hun mobiel juist hebben ingesteld om NL-Alert te ontvangen.

Wanneer krijg je bericht?
NL-Alert wordt ingezet bij levens- en gezondheidsbedreigende situaties, zoals een grote brand, een terroristische aanslag, of noodweer.

Waarom NL-Alert
Als de sirene gaat tijdens een noodsituatie is het devies: binnen blijven en ramen en deuren sluiten. Wat er dan is gebeurd, is niet altijd meteen duidelijk. Daarom is er nu NL-Alert. Dit is een aanvullend alarmmiddel voor de mobiele telefoon.

Hoe kan je de mobiel instellen voor NL-Alert?
Om NL-Alert te kunnen ontvangen, moet je telefoon geschikt zijn en moet je NL-Alert instellen op uw mobiele telefoon. Op www.nl-alert.nl vind je de instructies om NL-Alert op je mobiele telefoon in te stellen. Dan weet je bij een volgende noodsituatie ook direct wat er aan de hand is en wat je moet doen.

Waarom wordt een NL-Alert controlebericht uitgezonden?
Aan de hand van het controlebericht kan je nagaan of je telefoon juist is ingesteld om NL-Alert te ontvangen. Door het controlebericht kan je zelf ervaren welk signaal de mobiele telefoon geeft als je een NL-Alert ontvangt en hoe het eruit ziet. In het bericht staat duidelijk dat het om een controlebericht gaat en dat je niets hoeft te doen.