Manna Musicals werkt hard aan nieuwe productie

De Pijnackerse groep Manna Musicals is hard aan het werk met een nieuwe productie. Vanaf het vroege voorjaar speelt de groep op zeven verschillende plekken in het land de musical ‘De vijfde brief’, met als thema liefde en relaties. De premiere is op 11 februari in het Kerkelijk Centrum in Delfgauw.

Els Calvert, producent en schrijfster van de nieuwe musical, davert van enthousiasme over de nieuwe productie. Na het succes van vorig jaar met de musical ‘Een Vrouwending’ verwacht ze met dit nieuwe stuk een minstens even groot succes. “De vorige keer ging het over vriendschap en vrouw zijn, en nu wilde ik het graag over de liefde en over relaties hebben. Het stuk begin waar de meest sprookjes eindigen, zo is het ongeveer.”

Ook nu is het een stuk met een boodschap, maar dan zonder belerend vingertje, zegt Els. “We behandelen in het stuk het onderwerp op een open manier, maar we hebben wel een boodschap te vertellen. We houden mensen een spiegel voor als het om relaties gaat, maar het gaat vooral om bemoediging, dus het is beslist een positief geluid.”

Universeel thema

‘De vijfde brief’ gaat over een vader die zijn dochter brieven schrijft, of in het stuk: zingt, waarmee hij iets over wil brengen over de liefde en over het leven. Een universeel thema. Els: “Daarom hebben we het ook gekozen. We willen veel mensen bereiken met deze voorstelling.”

Na de zomer heeft Manna Musicals audities gehouden voor de nieuwe productie. Niet alle vrouwen die in de vorige uitvoering zaten wilden deze keer meedoen, dus er was nieuw bloed nodig. Dat moesten wel mensen zijn die vrij goed kunnen zingen en acteren, dus er was van een echte selectie. “Maar ik ben erg blij met het resultaat. Er staan tien mensen in het stuk op het podium, en daarnaast hebben we ook een live band van vier mensen. Het wordt  geweldig.”

Voor de première in Delfgauw zijn de kaarten nu al te koop. Volgens Els een goed idee voor een Sinterklaas- of Kerstkado voor mannen die niet iets anders weten te geven. Er zijn op 11 februari twee voorstellingen: om 14.30 uur en om 20 uur. Later speelt Manna Musicals in Houten, Ede, Zwolle, Warmond. Dordrecht en Gouda. Alle data en tijden staan op de website. Daar zijn ook de kaarten te bestellen.

vijfdebrief-poster-algemeen_orig