Mariaschool probeert nieuwe expositie uit

Leerlingen van groep 8 van de Mariaschool in Pijnacker waren dinsdagmorgen op bezoek in het Maritiem Museum in Rotterdam, om alvast rond te kijken op een nieuwe tentoonstelling die over twee weken open gaat. Deze tentoonstelling, ‘Offshore Experience’, gaat over energiewinning op zee. Het Jeugdjournaal wijdde dinsdagavond een item aan het bezoek van de Mariaschool.

De leerlingen uit Pijnacker waren uitgenodigd omdat drie van de achtste groepers, Lobke, Demiana en Sanne, zelf een project hebben bedacht waarmee energie op zee kan worden opgewerkt. Het gaat om de Vortex, een apparaat dat onder water energie opwekt via draaikolken op zee. In een wedstrijd om het beste project staat de uitvinding van het drietal tot nu toe bovenaan.

De scholieren moesten op de tentoonstelling allerlei apparaten en spellen die onderdeel zijn van de opstelling uitproberen, om te zien of alles goed werkt. Demiana in het Jeugdjournaal: “Sommige dingen werkten nog niet goed, maar daar gaan ze de komende weken nog naar kijken.”

Op de tentoonstelling kun je haast levensecht ervaren hoe het is om op een boorplatform te werken of om drie kilometer onder water te zijn. Dat gebeurt onder andere met een 360 graden filmprojectie. ‘Offshore Experience’ gaat op 17 december voor het publiek open.