Marktkooplui willen eerder opbreken in Pijnacker-Nootdorp

Het gaat nog steeds niet geweldig met de weekmarkt op het Raadhuisplein in Pijnacker. Het bezoek loopt terug en de maatregelen die in 2015 zijn genomen om de markt aantrekkelijker te maken hebben dat niet kunnen verhinderen. Daarom gaat de eindtijd van de woensdagse weekmarkt terug naar half twee ’s middags. De verlenging van de markttijd naar drie uur ’s middags wordt dus teruggedraaid.

Wethouder José van Egmond (Economische zaken) vindt het jammer dat de maatregelen om de weekmarkt aantrekkelijker te maken onvoldoende hebben geholpen. “De andere opstelling van de marktkramen blijkt door het publiek en de marktkooplui wel als prettig te worden ervaren, maar het verlengen van de eindtijd levert dus niet meer bezoekers op. We hadden het nog wel een tijdje kunnen aanzien, maar de marktkooplui hadden geen zin om daar nog op te wachten. Ze moeten met een langere markttijd meer personeelskosten betalen.”

Dat de belangstelling voor de markt ondanks de maatregelen blijft afnemen is geen typisch Pijnackers probleem, denkt Van Egmond. “Het marktbezoek loopt overal terug. Daar kun je wat van vinden, maar je kunt er niets tegen doen.”