Meld je aan voor Nieuwjaarsvegen

Tot nu toe (dinsdag 27 december 12.30 uur) heeft zich niemand uit de gemeente Pijnacker-Nootdorp aangemeld voor het Nieuwjaarsvegen van ‘Supporter van Schoon’. Deze organisatie roept Nederlanders op om massaal op 1 januari om 12 uur ’s middags de straat schoon te vegen, om weer van al het vuurwerkafval af te komen. Wij geven de oproep graag door: doe mee!

Als je dat aanmelden op deze website voor 28 december doet (en dat kan dus eigenlijk alleen nog vandaag), dan krijg je een Nieuwjaarsveegpakket thuisgestuurd, met handschoenen en een speciale vuurwerkafvalzak. Ook is een raamposter beschikbaar, waarmee je straatgenoten kunt oproepen om mee te doen. De initiatiefnemers hebben ook opgeroepen om foto’s en filmpjes van de opruimactie op hun Facebookpagina te zetten.

Dat nog niemand uit Pijnacker-Nootdorp zich heeft aangemeld betekent niet dat in deze gemeente geen opruimacties worden gehouden. Zo hebben de Delfgauwse Afval Pakkers een vuurwerkopruimactie aangekondigd voor zaterdag 7 januari. Tussen 13 en 14 uur verzamelen ze bij de minibieb aan de Leeuwstraat in Delfgauw om van daaruit in de wijk zwerfafval en vuurwerkresten op te ruimen.